strategia kelly criterion

Strategia Kelly Criterion este cea care te solicita cel mai mult ca parior dintre cele mai folosite strategii de pariere. Spunem acest lucru deoarece nu va trebui sa dublezi, sa cresti sau sa scazi miza dupa anumite standarde.

La aceasta strategie miza pe care o vei juca va trebui s-o stabilesti in functie de anumite aspecte, adica de probabilitatea de a castiga si cea de a pierde.

Strategia bazata pe criteriul lui Kelly are urmatoarea formula: f = (bp – q) / b, unde f = procentul care va trebui pariat din banca, p = probabilitatea de a castiga, q = probabiltatea de a pierde si b = cota pariului. Va trebui sa aflam f, tinand cont de b, p si q.

Marea problema a acestei strategiei Kelly Criterion

La prima vedere ea poate fi aplicata de oricine, doar ca trebuie sa fii capabil sa decizi in mod corect care sunt sanse reale ca un pariu sa fie castigator. Vei reusi sa faci acest lucru daca poti analiza un meci foarte bine, nu doar privind peste statistici si clasamente, cum fac multi pariori.

Din acest motiv am indrazni sa spunem ca strategia bazata pe criteriul lui Kelly este oportuna in mod special pariorilor care au o oarecare experienta, si cand zic experienta nu ne referim la “carnati” jucati cu 20+ meciuri. In cadrul acestei strategii poti juca si pariuri cu cote mai mari de 4 sau 5 de exemplu, doar ca trebuie sa acorzi unui astfel de pariu o probabilitate de castig mica, astfel incat sa nu ajungi, de exemplu, sa-ti iasa la calcule o miza mai mare de 5% din banca.

Cum analizezi eficient probabilitatea de castig?

Analiza unui meci trebuie sa fie cat mai pertinenta si bazata pe cat mai multe aspecte importante, pornind de la lucrurile standard, precum miza partidei, avantajul terenului propriu, forma de moment,  intalniri directe etc si ajungand pana la lucruri considerate secundare pentru multi pariori, precum starea gazonului, jucatorii indisponibili, arbitrul partidei, starea de spirit a echipelor etc.

Ce sa faci daca rezultatele nu sunt cele dorite?

In acest caz nu-ti ramane decat sa vezi unde ai gresit si sa inveti din aceste greseli. La capatul fiecarui meci pe care ai pariat tine cont care factori au contat mai mult si care mai putin. Noteaza toate aceste lucruri, astfel incat la urmatorul pariu sa poti face calculele in mod corect.

Strategia Kelly Criterion ne ajuta sa evitam pariurile care n-au valoare

In cazul in care b este mai mare decat impartirea lui q la p (b > q/p) atunci acel pariu ar trebui evitat, asta deoarece probabilitatea de a castiga pariul respectiv este mai mica decat cota oferita de casa de pariuri.

Daca ai de gand sa testezi aceasta strategie sfatul meu este sa o faci la o casa de pariuri care iti ofera un bonus la prima depunere. Astfel, chiar daca vei ajunge sa iei decizii gresite macar nu vei pierde bani din buzunarul propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *