DraculaCazino.ro

percheziții

Percheziţii la influenceri ce au făcut campanie pentru Georgescu

Percheziţii domiciliare au loc joi în municipiul Bucureşti şi în nouă judeţe. Vizate sunt locuinţele unor persoane fizice. Este vorba de un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor.

Sunt vizaţi inclusiv influenceri care au făcut campanie pentru Călin Georgescu.

”La această oră, poliţiştii din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală coordonează efectuarea a 17 percheziţii domiciliare. Ele de desfășoară în municipiul Bucureşti şi judeţele Braşov, Botoşani, Călăraşi, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Maramureş, Mureş şi Timiş. Verificăm locuinţele unor persoane fizice. Într-un dosar penal, în care se efectuează urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor”, anunţă IGPR.

Perchezitii ce vizează documentarea activităţii infracţionale a persoanelor vizate.

Conform Parchetului ICCJ, activităţile urmăresc stabilirea legăturilor dintre persoanele percheziţionate şi alte persoane care ar putea fi implicate în fraudarea procesului electoral.

La acţiune participă poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică, Brigăzii Speciale de Intervenţie ,,Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei şi inspectoratelor de poliţie Braşov, Botoşani, Dolj, Galaţi, Maramureş, Mureş şi Timiş.

Percheziții ce vizează rețele de influență electorală

Acțiunea de amploare desfășurată astăzi de autorități, reflectă seriozitatea cu care este tratată suspiciunea de corupere a alegătorilor în cadrul unui dosar penal de mare interes public. Vizate sunt persoane fizice, inclusiv influenceri care ar fi promovat activ candidatura lui Călin Georgescu. Aspecte ce vor clarifica potențiala influențare ilegală a opiniei publice în perioada electorală. Demersul anchetatorilor urmărește documentarea legăturilor dintre cei implicați. Și, totodată, identificarea unor eventuale rețele de influență care să fi acționat în scopul fraudării procesului electoral. Amplasarea anchetei la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție subliniază gravitatea acuzațiilor. Dar și impactul pe care astfel de fapte le pot avea asupra funcționării democratice a statului. Intervenția structurilor specializate din cadrul Poliției Române, Jandarmeriei și Institutului Național de Criminalistică denotă complexitatea cercetărilor și interesul autorităților pentru clarificarea circumstanțelor în care s-ar fi produs faptele. Acest dosar reconfirmă necesitatea fermității în combaterea fenomenului corupției electorale, pentru protejarea integrității procesului democratic din România.